2019. január 15., kedd

Nyakmelegítő


Horgolt, kettős , meleg nyak melegítő.
Nem kell sálat felvenni hanem lehet helyettesíteni nyakmelegítővel

Méret
Ez a minta két méretben készül: S a fejmért 45-50 cm, M a fejméret 50-55 cm.
Ha a két méret közötti öltésszám különbözik, akkor a nagyobb méretű öltés mennyisége a zárójelek között van.
Kérjük, vegye figyelembe! A nyakmelegítő végső mérete a horgolás feszességtől függ. 


  
Hozzávalók:
·       2 gombolyag közepes merinói gyapjúfonal: a Lane Cervinia  Le Fiber Nobili Val Gardena  (60% merinói gyapjú, 40% akril; 50g / 80m) vagy Lana Gatto  Nuovo Irlanda  (100% merinói gyapjú; 50g / 83m)
·       4,5 mm-es horgolótű
·       stoppoló tű
Rövidítések:hp - hamispálca, rp - rövidpálca,erp - egyráhajtásos pálca,ism - újraeld, köv. - következő
Méret
A több két méretben készíthetjük el: S méretben 45-50 centis fejméretre, és M méretben 50-55 cm-es fejméretre. Ha a szemszámok különböznek a két méretnél, akkor nagyobb méretű szemszámai zárójelbe kerülnek.
Kérlek jegyezd meg! A sál végső mérete függ a horgolásod szorosságától, a tű és a fonal vastagságától. Ha lazán szoktál horgolni, egy fél számmal kisebb horgolótűt használj.
MINTA
Kezdd 33 szemből álló láncszemsorral az S mérethez (vagy 37 szemmel az M mérethez).
A második szembe visszaöltve horgolj minden szembe egy rp-t = 32 (36) rp.
Az S mérethez horgolj 50 sort (M mérethez 55 sort) : 1 lsz, fordítsd meg a munkát, horgolj csak hátsó hurokba öltéssel minden szembe a sor végéig.
 

A  hajtsd ketté a másik irányba, és horgold össze a két réteget körbe  és a szélén. Készült 2 rp-t minden sor felső szemébe = 100 (110) rp. 


A KÖVETKEZŐ SOROKBAN HELYETTESÍTSD AZ ELSŐ ERP-T 3 LSZ-MEL. SOR ELEJÉN LEVŐ 3. LÁNCSZEMBE ÖLTÖTT HP-VAL ZÁRJUK.
1: * erp a köv. 4 szembe, 2 lsz, erp a köv. 4 szembe, hagyj ki 2 rp-t. Folytasd a * kezdet a 9 (10) játékot. Kapcsold összeállít egy hp-val, és készít még egy hp-t a következő erp-be.
2: * erp a köv. 3 szembe, a lsz-ből álló résbe készíts (2 erp-t, 2 lsz-t, 2 erp-t), erp a köv. 3 szembe, hagyj ki 2 erp-t. Folytasd a * kezdet a 9-szer (10-szer). Kapcsold össze a hp-val és készít még egy hp-t a következő erp-be.
3: * erp a köv. 4 szembe, a lsz-ből álló résbe készíts (1 erp-t, 2 lsz-t, 1 erp-t), erp a köv. 4 szembe, hagyj ki 2 erp-t. Folytasd a * kezdet a 9-szer (10-szer). Zárd egyfajta hp-val.
Szegélyezd egy sálat rp-vel. Kezdd egy lsz-mel. Készítsen rp-t minden szembe és 2 rp-t minden lsz-ből álló résbe végig a darabon. Zárd le hp-val. Vágd el a fonalat és dolgozd el a végeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

megjegyzés ürlap üzenet